Continguts Fira del Vi

FIRA DEL VI POLLENÇA
ORGANITZADA PER L’ASSOCIACIÓ VI PRIMITIU POLLENÇA AMB EL SUPORT DE L’AJUNTAMENT DE POLLENÇA

INTRODUCCIÓ

Continua el creixement vitícola a les Illes Balears.

Antics cellers gestionats per noves generacions van recuperant terres dedicades a la vinya i, amb molt d’afecte i compromís, professionalitat i imaginació, es creen vins de sorprenent qualitat que de cada vegada obtenen més premis en el sector i criden l’atenció a escala nacional, alhora que es fa possible que compradors estrangers descobreixin aquests vins.

Aquest fet va motivar que el 2004 l’Associació Vi Primitiu de Pollença, un grup de persones amigues afins de la cultura del vi, volgués promoure els productes vinícoles de la regió en una fira monogràfica, el seu èxit i ressò mes enllà de les Balears superà totes les expectatives. Aquest èxit continuà el 2005. El 2006 va ésser l’any en què la Fira del Vi Pollença es va convertir en la Fira Balear del Vi amb l’assistència de cellers de les altres illes, fet que va continuar en l’edició de la Fira del Vi del 2007, a dia d’avui degut els costos que suposa venir de les Illes veïnes, només trobem cellers mallorquins.

PRESENTACIÓ FIRA DEL VI 2017

Un any més ens tornem a trobar a la Fira del Vi de Pollença, una cita vinícola anual molt consolidada on es dóna una bona acollida tant a professionals com a amants del vi. Enguany en celebrem la 14a edició, en la qual, a més de donar la benvinguda a quatre nous cellers, troba’m els cellers que any rere any consoliden la seva presència i que ens ofereixen els seus vins de sabors peculiars i genuïns, alguns d’ells premiats tant a títol nacional com internacional. Un any més volem ressaltar que aquesta Fira ha estat possible gràcies a persones de les nostres illes que en les darreres tres dècades han impulsat un moviment que s’ha dedicat a recuperar i revitalitzar el conreu de la vinya, i que han fet possible la recuperació d’espècies autòctones conjuntament amb espècies clàssiques en la elaboració del vi.

Pollença acull de bon grat el repte d’oferir el tast d’una gran varietat de vins i de crear alhora un marc i una oportunitat de gran nivell per a la promoció dels nostres cellers i dels seus vins; enguany podrem conèixer, tastar i adquirir alhora els vins de 39 cellers d’arreu del territori mallorquí.

L’Associació de Vi Primitiu, creadora i organitzadora de l’anual Fira del Vi de Pollença, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Pollença, agraeixen el compromís i la participació dels cellers i dels visitants.

A mes des de l’Ajuntament de Pollença volem aprofitar que ja és prou coneguda (rep prop de 4000 visitants en dos dies) i que s’emmarca dins l’inici de temporada turística, per promocionar el producte local i comerç de Pollença.

Ja fa uns anys que des de l’associació de comerciants s’involucren d’alguna manera, l’associació hotelera fa ofertes d’allotjament i alguns restaurants promocionen de forma especial els vins mallorquins i d’altres fan un menú especial per la Fira del Vi.
Enguany l’associació d’artesans oferirà un showroom a les portes del recinte firal (Jardins Joan March) en productes d’edició especial entorn a la temàtica del món del vi i la Cooperativa pagesa de Pollença ha arribat a un acord amb un grup de restaurants del municipi perquè facin un menú especial amb el me de Pollença.

És una oportunitat d’aprofitar l’afluència de visitants amb motiu de la Fira, per promoure la resta d’oferta que té el municipi, com la gastronomia i el comerç local.

CONTINGUT DEL PROGRAMA D’ACTUACIONS I TEMPORALITZACIÓ

La Fira es celebrarà els dies 6 i 7 de maig del 2017.
El dissabte des de les 10:00 a les 17:00 hores, es el millor moment pels professionals, (restauradors, hotelers, premsa especialitzada, etc) ja que es el moment més tranquil, tot i que també està oberta per el públic en general.
A partir de les 12:00 hores tindrà lloc la inauguració oficial amb assistència de les autoritats. Després de la inauguració, la fira romandrà oberta al públic fins a les 20:30 hores. El diumenge la fira obrirà les portes de les 10 a les 14 hores.

A tots els visitants se’ls lliurarà una bossa que contendrà una copa de tast, un llibret amb les dades de totes les bodegues expositores i els seus vins, un llapis per poder fer anotacions, una fulletó de l’associació de restauradors amb un menú especial Fira del Vi i també amb els hotels que fan una oferta especial per el cap de setmana de la Fira.

NOVETATS

Cal ressaltar també les novetats impulsades per part del Consistori actual, que és el fet de crear sinèrgies entre diferents col·lectius o associacions del Municipi Pollencí, en l’objectiu de dur a terme una promoció de la Fira i altres propostes que es poden trobar al municipi :

Associació de Restauradors de Pollença

Un grup de restaurants de l’Associació; faran un menú especial Fira del Vi on inclouran el me de Pollença acompanyat de vins mallorquins, en total 10 restaurants s’han adherit a aquesta iniciativa i han editat un fulletó amb les diferents propostes de menú que es repartirà a la bossa de benvinguda de la Fira, també es podrà veure al facebook de l’Associació Vi Primitiu i a la web www.guiabonprofit.com. La resta de restaurants de l’Associació (en total una cinquantena) promocionarà els vins mallorquins posant un vi mallorquí damunt la taula amb un collarí amb la imatge de la Fira 2017.

Cooperativa Pagesa de Pollença

Conjuntament amb l’Associació de restaurants configuraran un menú on el plat principal sigui el me pollencí amb la intenció de donar-lo a conèixer i promocionar-lo.

Associació de Comerciants Pollença

Tenen tres propostes:

  • per una part sortejeran –entre els seus clients- un lot de vins mallorquins.

  • Per altra, rifaran entrades per poder assistir a la Fira.

    Associació Hotelera Pollencina

    Mitjançant un mailing a la seva base de clients els ofereixen un cap de setmana per poder gaudir de la Fira del Vi i del Municipi de Pollença, i a més a més aquest any se inclourà l’oferta al fulletó del menú especial Fira del Vi.

    Associació Artesans Pollença

    Es montarà un Showroom amb propostes artesanes fetes -per ells- entorn el vi, es a dir, es faran edicions especials de productes artesans que tinguin a veure amb el vi i la restauració.